Lasa-ti imaginatia sa zboare,
  Si noi vom construi pentru tine.
 
  Harta site    |      
Home
Produse
Cine suntem
Clienti
Contact
    .: Home \ Produse \ Matrix \ Descriere

MATRIX - DESCRIERE


 
Linkuri utile

Imagini
 
Pyramid Software este distributor autorizat pentru Romania - a sistemului de protectie Matrix Software Protection System produs de firma TDi GmbH - Elvetia. Continutul textului, imaginile si datele prezentate in pagina sunt copyright-ul firmei TDi GmbH - Elvetia. Traducerea si prezentarea in limba romana a informatiilor sunt copyright-ul firmei Pyramid Software.

Matrix este un sistem fiabil pentru protectia aplicatiilor software impotriva accesului neautorizat.

Matrix a fost dezvoltat pentru interfetele porturilor LPT si USB pentru calculatoare PC. Modulele Matrix din seria ML si MK pentru interfete de printare sunt pur si simplu introduse in portul LPT, unde functioneaza perfect fara sa creeze probleme pentru celelalte echipamente periferice conectate (imprimanta, scaner, etc.).
Din punct de vedere functional, modulele din seria MLU si MKU pentru interfata USB sunt identice cu modulele pentru interfata LPT si de asemenea permit protejarea software-ului pe laptop-uri si PC-uri care nu au interfata de printare paralela.

In dezvoltarea lui, o atentie speciala a fost alocata comportamentului transparent, nivelului de securitate prin folosirea unui procesor RISC, conectoare usoara in cadrul aplicatiilor software si a unui grad ridicat de scalabilitate in operatii practice. Modulele Matrix pot fi inseriate, cea ce inseamna ca mai multe module pot fi conectate in acelasi port LPT si/sau USB in acelasi timp. Chiar si atunci cand mai multe module sunt conectate la acelasi port este posibil, in mod firesc, ca fiecare modul sa fie accesast individual.

Securitate

Modulele Matrix de tipul LPT si USB sunt impartite in doua serii, respectiv ML si MK. Ambele serii ofera aceleasi functionalitati. Totusi, din motive de inbunatatire a securitatii impotriva accesului neautorizat, informatiile pot fi salvate in modulele MK numai prin intermediul unei asa numite chei MasterKey. Modulul MasterKey este, de asemenea, introdus in portul LPT impreuna cu modulul Matrix obisnuit. Acest modul (MasterKey) este, prin fabricatie, unic pentru fiecare companie care comanda module din seria MK. Acest lucru ne asigura ca datele din modulele simple pot fi alterate numai de persoana care detine o cheie MasterKey valida.

Modulele Matrix sunt livrate cu un cod de client numit UserCode. Acest cod nu poate fi modificat, ceea ce inseamna ca un producator de software poate programa numai modulele destinate lui. Codul de producator este generat la prima comanda si ramane acelasi pentru totdeauna

Clientul poate citi/scrie date din/pe cheie, numai daca UserCode-ul specificat in apeluri de functii (Read, Write, ...) este cel corect. Daca un hacker incearca sa detecteze UserCode-ul si apeleaza functii ale cheii cu UserCode gresit (ex: prin apeluti repetate de la 1 la n), cheia nu mai functioneaza. In acest caz modulul se blocheaza (Blocare Anti-Hacker) si nu va mai functiona chiar daca noile apeluri de functii se fac cu un UserCode valid. Numai dezvoltatorul software-ului poate debloca cheia prin intermediul unei chei speciale numite MasterKey. Modulul MasterKey este inclus gratuit la livrare primei comenzi de chei din seria MK. Clientii care detin module ML pot comanda oricand un modul MasterKey.

Pentru toate seriile comunicarea cu PC-ul se realizeaza criptat. Datele schimbate intre PC si cheie sunt criptate inainte de transmisie si nu se decodeaza decat dupa evaloarea UserCode-lui din apel. Decodare se realizeaza pe PC si in cadrul modului. Algoritmul de criptare se schimba periodic asa ca informatiile transferate sunt inutile pentru un eventual hacker ce incearca un acces neautorizat.

Criptare si decriptare date pe 128-biti

Modulele ML/MK-60 sau MLU/MKU-60 permit criptare si decriptare interna de date prin intermediul unei chei de 128 de biti care nu pot fi cititi de pe cheie. Aceasta cheie poate fi definita de dezvoltatorul de software in orice fel doreste. Puteti folosi functiile de criptare si decriptare ale modulului Matrix pentru a cripta/decripta date in cadrul aplicatiei. Folosind o chei pe 128 de biti, pe care o definiti si care nu poate fi citita de pe modul, puteti decripta date necesare programului si sa le transformati in informatii ce pot fi prelucrare de catre software-ul dvs. In acest fel o copie a programului fara cheie devine inutila.
DLL-urile Matrix incluse la livrare sunt la dispozita dvs. pentru integrare in cadrul aplicatiei. DLL-urile incluse la livrare permit o integrare usoara cu orice limbaj de programare folosit.

Managementul licentelor de retea

Pentru protejarea aplicatiilor software in retea, este posibil sa definim un numar de licente care pot fi folosite simultan de un utilizator. Aceasta facilitate, cunoscuta si sub numele de Management al Licentelor, poate fi realizat in doua moduri diferite: In the protection of software in a network, it is possible to define a certain number of licences which can be used simultaneously by the user. This function, known as License Management, can be realised in two different ways:
1. Folosirea modulelor Matrix in fiecare punct de instalare
2. Folosirea unui singur modul Matrix pentru intreaga retea

Versiunea 1) cu un modul pe fiecare punct de instalare nu este cu nimic diferita de protejarea aplicatiilor destinate unui singur PC. Din aceste motive aceasta varianta nu este descrisa aici.

Totusi, varianta 2) cu un modul pentru intreaga retea este bazata pe un concept diferit decat cel pentru cazul individual. Aceasta metoda, cunoscuta si ca MxNet, va permite sa folositi, in cadrul retelei, un modul ce poate fi conectat oriunde in retea. Managementul licentelor este realizat prin intermediul unui asa numit server de tip fisier care este generat de programul MxNet server. Toti clienti prezenti in retea pot access serverul de tip fisier la fel cum acceseaza o cheie prin intermediu interfetei API matrix.

Protejarea in retea prin MxNet nu foloseste protocoale de retea si in acest fel poate fi folosita in orice retea. Programul server MxNet care genereaza serverul de tip fisier ruleaza pe MxNet server (PC cu modulul conectat). Acest fisier este updatat la anumite intervale de timp si este stocat intr-o forma criptata. Algoritmul de criptare se schimba de fiecare data cand este updatat fisierul si deci ofera o protectie maxima impotriva accesului neautorizat.

Updatarea modulelor prin »Remote-Update«

»Matrix Remote Update« va permite sa updatati continutul memoriei unei chei ce apartine unui client fara ca acesta sa va returneze cheia pentru rescriere de catre dvs. Aceasta facilitate este folositoare, de exemplu, daca module suplimentare doresc sa fie activate.
Unealta Remote-Update va permite sa creati un fisier executabil criptat. Acest mic program este trimis clientului (prin email de exemplu) care il ruleaza. Clientul nu trebuie sa fie online pentru a realiza aceasta operatie. Programul de update este capabil sa chimbe cheia de tip MK/MKU care altfel ar putea fi scrise numai prin intermediul unui MasterKey.

Aceasta metoda este o alternativa la update-ul online care este mai complicat de implementat si care deseori este de neacceptat de catre client.
 
Ra Workshop:
Pyramid Software
Phone: +04 021 321.75.54
Fax: +04 031 805.48.62
Copyright © 2007 - 2009 Pyramid Software
All rights reserved.